Willemijn Verloop (Utrecht, 1970) is een Nederlandse activiste en ondernemer die zich inzet voor kinderen die door oorlog zijn getroffen. Ze startte in 1994 de Nederlandse War Child-organisatie en begon politici, muzikanten en andere bekende Nederlanders te bewegen zich voor War Child te gaan inzetten. Onder haar leiding groeide War Child in vijftien jaar uit tot een zeer bekende non-profitorganisatie.

Met War Child was zij een van de grondleggers van MVO in Nederland, door als een van de eerste hulporganisaties vernieuwende samenwerkingsverbanden en sponsoring met het bedrijfsleven aan te gaan. Ook is Verloop altijd een voorvechter geweest van lage overheadkosten en van transparantie in financiële en operationele rapportage binnen de ontwikkelingssector. In 2010 nam zij afscheid als directielid; ze werd (onbetaald) vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van War Child.

Daarnaast is Verloop actief (geweest) als bestuurslid van Eureko Achmea Foundation en Movies that Matter; als commissaris bij Ecorys en Mundial Productions; als toezichthouder van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Natuur & Milieu; en als lid van de Raad van Advies van The Hunger Project,  Stichting Laluz en Ashoka.

In 2012 heeft ze Social Enterprise NL opgericht, het eerste Nederlands Nationale platform voor social entrepreneurs.